Nijmegen – Elk probleem verdient een oplossing, zo dachten de oprichters van DesignCharger. Tijdens een bezoekje aan het terras kwam Joppe erachter dat zijn telefoon bijna leeg was, en dat terwijl hij wist dat hij zijn telefoon later die dag nog nodig had. Na wat rondvragen bij het personeel kreeg hij met pijn en moeite voor elkaar dat hij zijn telefoon achter de bar op kon laden. “Dit is de laatste keer geweest dat wij dit zo doen”, hoorde hij de barmedewerker tegen een collega zeggen. Joppe besprak dit met enkele vrienden en de eerste plannen werden gemaakt.

DesignCharger bestaat uit een team van drie SVSB’ers. Onze ex-voorzitter, Joppe Morriën, is verantwoordelijk voor de productieketen en het ontwikkelen van het product, Dave Nova houdt zich bezig met de financiën en Simon de Zwart is met name bezig met marketing. Verkopen en klantcontact is iets wat alle drie de ondernemers interesseert en behoort dan ook bij ieders takenpakket. 

De onderneming begon vorm te krijgen nadat Joppe op een terras in Nijmegen tegen een probleem aanliep. Plannen werden gemaakt en na vele uren van onderzoek en schetsen werd een eerste prototype gemaakt. Deze was uiteraard nog niet helemaal naar wens, maar samen met twee dames waren ze goed op weg. Eind januari 2019 was het dan eindelijk zo ver, het hele team was zeer tevreden met het prototype en dus kon het bedrijf van start gaan. 

De DesignCharger is een product welke in eerste instantie bedoeld is voor horecaondernemers met een terras. De DesignCharger is een oplader voor mobiele telefoons welke niet aan de stroom hoeft om een toestel op te laden. Er kunnen maximaal twee telefoons tegelijkertijd opgeladen worden en de DesignCharger kan tot wel acht toestellen van 0% tot 100% opladen voordat de DesignCharger aan de oplader moet. 

Het product is echter niet enkel gericht op een stukje gemak voor de terrasganger. Ook de horecaondernemer heeft veel voordelen aan de DesignCharger. Het product wordt standaard geleverd met een kaarshouder, maar vrijwel alle wensen van de klant zijn te realiseren. 

Waar de focus in eerste instantie ligt op de B2B markt wordt er op de achtergrond veel werk verzet om het product ook op de B2C markt te verspreiden. Met veel passie en vertrouwen zijn de drie heren onderweg hun bedrijf telkens weer vooruit te duwen. Meer weten of interesses? Neem snel een kijkje op www.DesignCharger.nl

Style it – Cheer it – Charge it!