DOETINCHEM – Het succesvolle popup-eetcafé IJsselkade in Doetinchem zal ook komende zomer geopend zijn. Het eetcafé is overgenomen door ex-bestuurslid van SVSB, Yade. De horecazaak, die ‘s winters altijd gesloten is, zal begin april, bij goed weer,  haar deuren openen.

,,Ik zet IJsselkade in dezelfde vorm voort”, zegt Yade, die haar studie voor deze kans tijdelijk heeft stilgezet. ,,Wel hoop ik er met evenementen  en feestjes meer uit te halen. Ik wilde graag een eigen horecazaak hebben en dat kan ik nu in elk geval voor een jaar gaan doen.

Iseldoks

Het eetcafé ligt aan de Oude IJssel en zit in een voormalige garage van de politie. Het pand zal uiteindelijk plaats maken voor de nu al oprukkende nieuwbouw van woonwijk Iseldoks. De ouders van Yade startten het eetcafé in het voorjaar van 2016, samen met twee bevriende echtparen. Eigenlijk zou dit slechts voor twee seizoenen zijn, maar vorig jaar kwam er een derde bij. In 2018 werd duidelijk dat er ook nog een vierde seizoen bij zou komen, omdat de bouw op deze plek nog niet aanstaande is. 

,,Misschien dat er nog een vijfde jaar volgt”, zegt Yade, die al sinds het begin bij haar ouders meehelpt in de IJsselkade. ,,Dat hoop ik dan in de loop van deze zomer te horen. En anders stop ik na komend seizoen en maak ik eerst mijn studie af.”

IJsselkade, dat ook een strand heeft, trok de afgelopen jaren veel bezoekers tijdens de zomermaanden. Het eetcafé was onder meer een fanzone tijdens het EK-Vrouwenvoetbal in 2017. 

Wij als SVSB wensen Yade heel veel succes met deze mooie kans en raden iedereen dan ook aan om deze zomer een keer een drankje bij IJsselkade te gaan doen!