NIJMEGEN – Steeds meer dronepiloten willen van hun hobby hun werk maken. Niet gek, want hun luchtbeelden zijn tegenwoordig erg gewild. Dronepiloten en opdrachtgevers kunnen elkaar nog niet optimaal vinden, maar daar heeft Dronelaunch een oplossing voor.

Het bedrijf is bedacht en opgezet door onze SVSB-leden Daan Lap en Jasmijn Hendriks en hun medestudenten van de opleiding Small Business and Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zo mochten zij onlangs hun bedrijf presenteren op Meet the expert, een bijeenkomst op de HAN. Bij deze bijeenkomst krijgen de Small Business and Retail Management studenten de kans om deskundigen vragen te stellen over diverse vraagstukken.

,,Wij willen bijvoorbeeld meer weten over de boekhouding voor Dronelaunch’’ – Ries Hoogstad

Dronelaunch, het platform

,,Wij willen bijvoorbeeld meer weten over de boekhouding voor Dronelaunch’’, zegt Ries Hoogstad, een van de oprichters. Op de site dronelaunch.nl brengen zij piloten en opdrachtgevers met elkaar in contact. Als dat lukt en het tot een opdracht komt, dan vragen de studenten een fee.

Dronelaunch is het eerste Nederlandse platform dat als een soort werkspot.nl piloten en opdrachtgevers bij elkaar brengt, vertellen de studenten. In eerste instantie richten ze zich op gemeenten, makelaars en bouwbedrijven die iets van bovenaf gefilmd willen hebben. De makelaars die zij in een onderzoek vragen gesteld of Dronelaunch een goed idee is, waren positief.

,,En daarna sprak ik een neef die net zijn drone-certificaat had gehaald. Dat is prijzig en hij was op zoek naar mensen die dat papiertje op waarde weten te schatten’’ – Daan Lap

Prijzig

Het idee voor het bedrijf is volgens ons SVSB-lid Daan Lap gelegd tijdens een kindervakantieweek waar hij elk jaar aan bijdroeg. ,,Een piloot maakte beelden van de kinderen die door het bos fietsten. Dat zag er zo goed uit. En daarna sprak ik een neef die net zijn drone-certificaat had gehaald. Dat is prijzig en hij was op zoek naar mensen die dat papiertje op waarde weten te schatten.’’